מאפה בצק עלים ואנטיפסטי טבעוני
מתכון של דור משה מאפה טבעוני טעים, חגיגי ומרשים במיוחד. אפשר להחליף את הירקות בכל ירק צלוי שאוהבים, ואפילו לגוון עם ירקות טריים כמו עגבניות שרי או עלי רוקט

המרכיבים ל 4-6:
- ½ חבילת בצק עלים "מעדנות", מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
- 2 כפות שמן זית
- כף שומשום
- ¾ מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר "תנובה"
- 2 קישואים, חתוכים לעיגולים עבים
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
- 2 בצלים קטנים חתוכים לשמיניות
- חציל קטן פרוס
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180º .
-
02.
חוצים את גליל הבצק ומניחים חצי מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
03.
מיישרים את קצוות הבצק לקבלת ריבוע סימטרי. חורצים בתוך הבצק ריבוע מעט קטן יותר- בערך ס"מ פנימה מכל צלע, חורצים עם סכין קו ישר. נזהרים לא לחתוך לחלוטין את הצלעות.
-
04.
את הדפנות שנוצרו מברישים במעט שמן זית ומפזרים עליהן שומשום. בעזרת מזלג דוקרים את הריבוע הפנימי הבצק.
-
05.
אופים כ-30-40 דקות, עד שהבצק מזהיב לחלוטין. מצננים את הבצק לטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
06.
להכנת הירקות, מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים מלח, פלפל שחור ושמן זית. אופים במשך ארבעים דקות, או עד שהירקות אפויים (שימו לב, בהתאם לגודל ועובי הירקות, ייתכן שחלק מהירקות יהיו מוכנים מוקדם יותר מירקות אחרים).
-
07.
מצננים את הירקות.
-
08.
מורחים על הבצק את הסויה ומסדרים מעליה את הירקות.
הידעת?
תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. המנה התורנית שקיבלה גרסה טבעונית מגיעה אלינו היישר מטורקיה - הלוא הוא הבורקס האהוב והמוכר. אם אתם טבעונים ורציתם ליהנות שוב מממאפה בצק עלים מפנק עם תוספות, חש לכם מזל. קבלו מתכון של דור משה למאפה טבעוני טעים, חגיגי ומרשים במיוחד. אפשר להחליף את הירקות בכל ירק צלוי שאוהבים, ואפילו לגוון עם ירקות טריים כמו עגבניות שרי או עלי רוקט.