טירמיסו - העוגה הקלאסית והטעימה | השף הלבן

רולדת טירמיסו

קבלו את הגרסה הקלה להכנה לקינוח האיטלקי המושלם! ככה תכינו בקלות עוגת טרמיסו מופלאה עם גבינת מסקרפונה קרמית עם כמה אפשרויות הגשה

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת טירמיסו
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל 6-8:

  • 4 כפות סוכר
  • קקאו לפיזור
  • כוס וחצי של מים חמים עם כף קפה מגורען מרוכז + כף ברנדי
  • 24 בישקוטים
  • 4 חלמונים
  • 300 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה המונחת על בן מארי מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ- 6 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מורידים מבן המארי את הקערה ומקציפים לתערובת אחידה את החלמונים עם המסקרפונה.

  • 03.

    מקציפים בקערה נפרדת את השמנת להקצפה ומקפלים אותה לתערובת השנייה עם החלמונים והמסקרפונה.

  • 04.

    מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר.בניית המנה - ליצירת טירמיסו בצורת רולדה:

  • 05.

    טובלים את הבישקוטי בקפה ולאחר הטבילה יש להניח את הבישקוטי על מגש מרופד ניילון נצמד.חשוב להניח בשורה אנכית ( אחד מעל השני) ובמקביל לשורה להניח בצמידות שורה גבוהה נוספת כך שנוצר לנו מעין ״מלבן״ המדמה את בסיס הרולדה אותו מגלגלים לאחר ריכוך הבישקוטי. בכל שורה 12 ביסקוטים.

  • 06.

    מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.

  • 07.

    לאחר ארבע שעות מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם – ניתן להשאיר קרם לעיטור העוגה.

  • 08.

    מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד שלמטה משני הצדדים  מסירים בזהירות, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.

הכנת? כאן מדרגים
(9)