טירופיטה - מתכון למאפה פילו פריך במילוי גבינות | השף הלבן

טירופיטה – מאפה פילו יווני

טרופיטה הוא מאפה פילו פריך במילוי גבינות יווניות. השפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה משתפת אותנו במתכון הטעים

מאת: אביבית פריאל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טירופיטה - מאפה פילו עם גבינות יווני
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-8:

  • קופסת גבינת בולגרית 24% "פיראוס"
  • 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"
  • 1 גביע יוגורט עיזים
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ, או כפית אורגנו יבש
  • 4 ביצים
  • מלח, פלפל
  • 10 דפי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/4 כוס שמן זית להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 02.

    מכינים את המלית: מפוררים את הגבינות, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

  • 03.

    מברישים תבנית בגודל 25X35 בשמן זית ומרפדים בעלה פילו כך ששוליו יעברו את שפת התבנית. מברישים היטב בשמן זית ומניחים עלה נוסף. חוזרים על התהליך עם 3 עלים נוספים (סה"כ חמישה)

  • 04.

    מפזרים את מלית הגבינה בשכבה אחידה על הפילו ומניחים מעל עלה פילו נוסף, מברישים אותו היטב בשמן זית וחוזרים על התהליך עם 4 העלים הנותרים.

  • 05.

    מקפלים את שולי העלים התחתונים והעליונים יחד אל תוך התבנית.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש למשך 40 דקות לערך.טיפ: לפריסה קלה יותר של המאפה המוכן ניתן לחתוך את שכבת הפילו העליונה לריבועים לפני האפיה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)