עוגיות דבש, בייגלה ו-3 שוקולדים
עוגיות קלות הכנה ועשירות בטעמים בזכות כמה פטנטים: החמאה – ממיסים וממשיכים לחמם עד שמקבלים חמאה חומה מה שמעניק טעם עמוק ומעט מעושן, מתבלים בקפה ומשלבים מתוק
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל30-25:
מצרכים:
- 200 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס דבש
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית אבקת קפה נמס
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כוס (75 גרם) שוקולד מריר קצוץ
- 1/2 כוס (75 גרם) שוקולד חלב קצוץ
- 1/2 כוס (75 גרם) שוקולד לבן קצוץ
- 1 כוס ביגלה קצוץ גס
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את החמאה בסיר קטן.
-
02.
ממשיכים לחמם גם אחרי שהיא נמסה עד שצבעה מעמיק ויש כתמים חומים. מסירים מהאש.
-
03.
מוסיפים דבש וסוכר, מערבבים ומצננים.
-
04.
מוסיפים ביצים, וניל, קפה, קינמון ומלח וטורפים.
-
05.
מערבבים בקערה קמח, סודה, שוקולדים ובייגלה.
-
06.
מוסיפים את בלילת הביצים ומערבבים.
-
07.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק 2-3 ס"מ זה מזה.
-
08.
אופים כ 12 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים