פשטידת קישואים ופטה
פשטידה טעימה, בריאה ומלאה בירקות שמכינים בקלות. טיפ: אם אתם רוצים לשדרג, קשטו אותה בעיגולי בצל לתוספת רושם. את הפשטידה הזאת אפשר להכין גם עם ירקות אחרים

המרכיבים ל 6-8:
- 3 כפות שמן זית
 - 2 בצלים סגולים קצוצים
 - 1 בצל לבן קצוץ
 - 1 כרישה קצוצה
 - 1 כפית מלח
 - ½ כפית פלפל שחור
 - 1 כפית סוכר
 - 6 קישואים מגוררים וסחוטים מנוזלים
 - 200 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס", מפוררת לפירורים
 - 100 גרם גבינת קשקבל "תנובה", מגוררת
 - 2 ביצים
 - ½ כוס שמנת לבישול 10% "השף הלבן" (לא חובה)
 - 3 שיני שום כתושות
 - עלים מענף טימין טרי/רבע כפית טימין יבש או לחילופין - 2 כפות שמיר קצוץ
 - ½ כוס קוואקר להכנה מהירה / פירורי לחם
 
- 1 בצל סגול נוסף פרוס לעיגולים
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים והכרישה כחצי שעה עד שהם שחומים ורכים.
 - 
								02.
								
מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים כדקה נוספת. מצננים מעט.
 - 
								03.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
 - 
								04.
								
בקערה גדולה מערבבים קישואים מגוררים, גבינות, ביצים, שמנת, שום, טימין וקוואקר ומערבבים היטב.
 - 
								05.
								
מוסיפים את הבצלים המטוגנים ומערבבים.
 - 
								06.
								
מעבירים את הבלילה לתבנית ומקשטים בעיגולי בצל סגול.
 - 
								07.
								
אופים כ50-60 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.
טיימר מופעל
 
									


