מאפה כרובית ומוצרלה
מאפה מעולה שבין פשטידה למאפין עם כרובית וגבינת מוצרלה. טעים לאכילה מיד בתום האפייה או נח לארוז לעבודה, לפיקניק או ליום בבריכה.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 כוסות (280 גרם) פתיתי כרובית "סנפרוסט"
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 גביע קוטג' "תנובה"
- 1 ביצה
- 3/4 כוס קמח תופח
- 100 גרם פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או עמק (משאירים 3 כפות לזרייה)
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (נח לחלץ את מאפה מתבנית סיליקון).
-
02.
שמים את כל המרכיבים למעט 3 כפות פתיתי מוצרלה או עמק בקערה ומערבבים לעיסה אחידה.
-
03.
מעבירים את העיסה לתבניות המאפינס עד 3/4 גובה התבנית,
-
04.
זורים את יתרת פתיתי המוצרלה או העמק ואופים כ 35 דקות עד שהמאפים תופחים ומשחימים.
טיימר מופעל
-
05.
מחכים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים