חלה חגיגית במילוי גבינה ועשבי תיבול
מתכון לחלה חגיגית שחומה ורכה שממלאים בגבינה ועשבי תיבול
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 10-12:
לבצק:
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- 2/3 כוס מים
למילוי:
- 100 גרם גבינת פיראוס פטה כבשים 5% מפוררת
- 1/2 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה / בזיליקום / בצל ירוק / שמיר / אורגנו / זעתר)
- להברשה: ביצה טרופה
- לציפוי: שומשום ופרג
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבלים 5-6 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק מכפיל נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-
-
03.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3/4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ. מפזרים על כל עלה גבינה ועשבי תיבול מגלגלים לרולדה. קולעים משלושת הרולדות צמה ומעבירים לתבנית.
-
04.
מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו ל 190 מעלות. מברישים את החלה בביצה טרופה ובוזקים שומשום ופרג. אופים 30-35 דקות עד שהחלה שחומה ואפויה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים