חלה חגיגית במילוי גבינה ועשבי תיבול
מתכון לחלה חגיגית שחומה ורכה שממלאים בגבינה ועשבי תיבול
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: נעמה רן
						
					
				
			המרכיבים ל 10-12:
									לבצק:
								
															- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
 - 1 כפית שמרים יבשים
 - 1 ביצה
 - 1 כף סוכר
 - 1/2 כפית מלח
 - 4 כפות שמן זית
 - 2/3 כוס מים
 
									למילוי:
								
															- 100 גרם גבינת פיראוס פטה כבשים 5% מפוררת
 - 1/2 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה / בזיליקום / בצל ירוק / שמיר / אורגנו / זעתר)
 - להברשה: ביצה טרופה
 - לציפוי: שומשום ופרג
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
שמים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבלים 5-6 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק מכפיל נפחו.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
מרפדים תבנית בנייר אפיה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-
 - 
								03.
								
מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3/4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ. מפזרים על כל עלה גבינה ועשבי תיבול מגלגלים לרולדה. קולעים משלושת הרולדות צמה ומעבירים לתבנית.
 - 
								04.
								
מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו ל 190 מעלות. מברישים את החלה בביצה טרופה ובוזקים שומשום ופרג. אופים 30-35 דקות עד שהחלה שחומה ואפויה.
טיימר מופעל
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

