טירמיסו בכוס: בישקוטים, קרם גבינה-וניל, קרם קפה-וניל ואבקת קקאו
טרמיסו, הקינוח האיטלקי הנודע, בגרסה קלה להכנה וקוצרת מחמאות והפעם הוא מוגש בכוסות אישיות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 8-10 כוסות:
- 200 גרם בישקוטים שבורים גס
- 1/2 כוס נס קפה (1 כפית נס קפה + 1 כפית סוכר + 1/4 כוס מים רותחים + 1/4 כוס חלב)
- 3 כפות ליקר אמרטו או ליקר קפה (לא חובה)
לקרם גבינה:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני השימוש
- 2 כפות אבקת סוכר
לקרם קפה:
- 2 כפיות אבקת נס קפה
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה קרם וניל "השף הלבן"
- להגשה: אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קרם גבינה: שמים את המרכיבים בקערת מיקסר ומקציפים לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף.
-
02.
מכינים קרם קפה: מעבירים לקערת המיקסר את מרכיבי הקרם (אין צורך לנקות אותה משאריות קרם הגבינה) ומקציפים לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף.
-
03.
מרכיבים את המנה: שמים בקערית משקה נס קפה וליקר. טובלים את הבישקוטים ומניחים בכוסות. מזלפים קרם גבינה שמים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, שוב קרם גבינה ולבסוף קרם קפה. בוזקים אבקת קקאו ומגישים או מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים