מלבי טבעוני עם קוקוס, שקדים ופירות יער | השף הלבן

מלבי קוקוס-שקדים טבעוני עם פירות יער

גרסה טבעונית נהדרת לאחד הקינוחים הישראלים האהובים! ככה תכינו בקלות מלבי טבעוני עם משקה קוקוס שקדים עם רוטב פירות יער

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל 4-6:

מלבי:
  • 1 ליטר משקה קוקוס שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
  • 80 גרם (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
  • 80 גרם (1/2 כוס + 1 כף) קורנפלור
רוטב פירות יער:
  • 200 גרם (1 כוס) פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, פטל שחור) "סנפרוסט"
  • 2 כפות מים
  • 2-3 כפות סוכר חום
הגשה:
  • שקדים קצוצים
  • פטל טרי
  • עלי נענע

הוראות הכנה:

  • 01.

        מכינים את מלבי: שמים בסיר בינוני את משקה הקוקוס שקדים (שומרים כוס אחת בצד) והמייפל, מערבבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.

  • 02.

        מערבבים בקערית את המשקה ששמרנו והקורנפלור, עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

  • 03.

        ברגע שמשקה הקוקוס שקדים שבסיר רתח, מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות תוך ערבוב, עד המלבי מתחיל להסמיך.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

        מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה ומצננים תחילה על השיש, ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • 05.

        מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, מערבבים ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך.

  • 06.

        מרכיבים את הקינוח: יוצקים בערך כף מהרוטב על המלבי, מקשטים בשקדים קצוצים, פטל טרי ועלי נענע ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.