מלבי קוקוס-שקדים טבעוני עם פירות יער
גרסה טבעונית נהדרת לאחד הקינוחים הישראלים האהובים! ככה תכינו בקלות מלבי טבעוני עם משקה קוקוס שקדים עם רוטב פירות יער
המרכיבים ל 4-6:
- 1 ליטר משקה קוקוס שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
- 80 גרם (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
- 80 גרם (1/2 כוס + 1 כף) קורנפלור
- 200 גרם (1 כוס) פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, פטל שחור) "סנפרוסט"
- 2 כפות מים
- 2-3 כפות סוכר חום
- שקדים קצוצים
- פטל טרי
- עלי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את מלבי: שמים בסיר בינוני את משקה הקוקוס שקדים (שומרים כוס אחת בצד) והמייפל, מערבבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
-
02.
מערבבים בקערית את המשקה ששמרנו והקורנפלור, עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
-
03.
ברגע שמשקה הקוקוס שקדים שבסיר רתח, מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות תוך ערבוב, עד המלבי מתחיל להסמיך.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה ומצננים תחילה על השיש, ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעה לפחות.
-
05.
מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, מערבבים ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך.
-
06.
מרכיבים את הקינוח: יוצקים בערך כף מהרוטב על המלבי, מקשטים בשקדים קצוצים, פטל טרי ועלי נענע ומגישים.