שכבות גבינה ולימון
גרסה נפלאה וחגיגית לעוגת הלימון המסורתית והפעם בכוסות אישיות

המרכיבים ל 9:
- 6 כפות (45 גרם) אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ לימון סחוט
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
- 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
- 5 חלמונים בגודל M
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 1/2 כוס + 1 כף (75 גרם) פיסטוקים
- 1/2 כוס (75 גרם) קמח
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 75 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
קרם לימון:
-
02.
מניחים את כל חומרי הקרם בסיר בינוני, טורפים היטב.
-
03.
מחממים את הסיר על אש קטנה ומבשלים את התערובת במשך 5-10 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה, מניחים עליה ניילון נצמד ומניחים בקירור למשך לפחות 6 שעות.
-
05.
קראמבל פיסטוק:
-
06.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
07.
שמים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים.
-
08.
מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים לפירורים אחידים.
-
09.
מפזרים את התערובת בשכבה אחידה על נייר האפייה ואופים כ-8-10 דקות עד שהקראמבל מתחיל להזהיב קלות.
טיימר מופעל
-
10.
מצננים ומפוררים, מעבירים לקופסא אטומה עד השימוש.
-
11.
קרם גבינה:
-
12.
טורפים היטב את הגבינות, מיץ לימון, גרידת לימון, 5 כפות אבקת סוכר ותמצית וניל.
-
13.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה.
-
14.
מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינה בשלושה חלקים ומקפלים לתערובת אחידה.
-
15.
הרכבה:
-
16.
בכוסות קטנות מניחים 2 כפות קראמבל בתחתית, 2 כפות קרם לימון, 3 כפות קרם גבינה, כף גדושה של קרם לימון וכפית קראמבל.
-
17.
שומרים בקירור עד ההגשה.