מתכון לבצק עלים במילוי גבינה-תפוז
מלית למאפים עם ארומת תפוז היא מילוי נפלא לבצק עלים חמאתי. קינוח ששווה להשקיע עבורו

המרכיבים ל 12:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים 9% "השף הלבן"
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף גרידת קליפת תפוז
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- להברשה: 1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את מרכיבי המילוי לקרם אחיד.
-
02.
בעזרת צלחת בקוטר של כ-20 ס"מ חותכים בבצק 3 עיגולים וכל עיגול חותכים ל-4 רבעים שווים.
-
03.
ממלאים כל רבע בנפרד (מומלץ בנתיים לשמור על שאר הבצק במקרר): מניחים במרכז הרבע כף גדושה מילוי וחורצים מכל צד 3 חריצים במרחק 1 ס"מ זה מזה, לאורך הצלעות הארוכות. מכסים את המילוי משני הצדדים בבצק המחורץ ומעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולות עם יתר הבצק.הערה: נח לעבוד עם הבצק כשהוא קר ולכן מומלץ לשמור על בצק שלא עובדים איתו במקרר או אם צריך קירור מהיר של הבצק בזמן העבודה - לשים במקפיא.
-
04.
מברישים בעדינות בחלמון טרוף ואופים כ-25 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
05.
בוזקים אבקת סוכר ומגישים.