בצק עלים במילוי גבינה-תפוז - מתכון נפלא ב-20 דקות | השף הלבן

מתכון לבצק עלים במילוי גבינה-תפוז

מלית למאפים עם ארומת תפוז היא מילוי נפלא לבצק עלים חמאתי. קינוח ששווה להשקיע עבורו

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לבצק עלים במילוי גבינה-תפוז
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למילוי:
  • 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים 9% "השף הלבן"
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להברשה: 1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את מרכיבי המילוי לקרם אחיד.

  • 02.

        בעזרת צלחת בקוטר של כ-20 ס"מ חותכים בבצק 3 עיגולים וכל עיגול חותכים ל-4 רבעים שווים.

  • 03.

        ממלאים כל רבע בנפרד (מומלץ בנתיים לשמור על שאר הבצק במקרר): מניחים במרכז הרבע כף גדושה מילוי וחורצים מכל צד 3 חריצים במרחק 1 ס"מ זה מזה, לאורך הצלעות הארוכות. מכסים את המילוי משני הצדדים בבצק המחורץ ומעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולות עם יתר הבצק.הערה:   נח לעבוד עם הבצק כשהוא קר ולכן מומלץ לשמור על בצק שלא עובדים איתו במקרר או אם צריך קירור מהיר של הבצק בזמן העבודה - לשים במקפיא.

  • 04.

        מברישים בעדינות בחלמון טרוף ואופים כ-25 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

        בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.