לחם מרוקאי ממולא בשר
הכירו את הקרסה – לחם מרוקאי מסורתי ממולא וקוצר מחמאות

המרכיבים ל 16 יחידות:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 4 כפות סוכר
- 3 כוסות מים
- 1/4 כוס שמן
- כף מלח
- 4 בצלים קנים או 2 גדולים
- 500 גרם שאוורמה עגל "אדום אדום"
- 50 גרם שומן כבש (לא חובה) "אדום אדום"
- מלח
- פלפל תבלין שאוורמה ואגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק למעט מלח. מערבלים עד שנוצר גוש בצק.
-
02.
מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד 7 דקות. חשוב מאד להקפיד על הזמנים מאחר וזה גורם לבצק שעשיר במים להתייצב ולרשת הגלוטן להיפתח.
טיימר מופעל
-
03.
אחרי 7 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה ורבע.
טיימר מופעל
-
04.
הכנת המילוי: פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים עם כמה כפות שמן 2-3 עד להזהבה.
-
05.
מוסיפים את רצועות השווארמה ומתבלים: כף תבלין שאוורמה איכותי, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס וחצי כפית אגוז מוסקט. מערבבים את הבשר עם התבלינים היטב.
-
06.
ממשיכים לטגן עד שהשאוורמה משנה צבע ומוכנה לאכילה.
-
07.
מכבים את האש ומכסים את המחבת עד שהבצק מסיים את ההתפחה.
-
08.
אחרי התפחה משמנים את השיש ומחלקים את הבצק ל-16 כדורים.
-
09.
משטחים כל כדור לצורת פיתה ומניחים במרכז מלית. סוגרים כמו שסוגרים שק.
-
10.
אפיה בתנור (יש לחמם תנור ל-180 מעלות):
-
11.
מניחים בתבנית משומנת את המאפים כאשר צד הסגירה פונה כלפי מטה. אופים כ-40 דקות עד שהמאפים משחימים.
טיימר מופעל
הידעת?
המטבח המרוקאי נחשב לאחד האהובים והמפוארים בין העדות בישראל. עם שלל מנות דגל במטבח הישראלי, כגון קוסקוס, סיגרים או מטבוחה. אולם במטבח המרוקאי יש מנה קצת פחות מוכרת אך לא פחות טעימה. מדובר אמנם בלחם, אך אל תזלזלו בו, הוא עוד עשוי להפתיע אותכם. לחם זה נקרא קרסה ואותו נהגו יהודי מרוקו להכין בחגים (כאשר לא הדליקו תנור) או כשרצו להתפנק, הבצק די דומה ללחם פרנה חשוב שיהיה דליל. נהוג למלא קרסה בבשר מבושל קצוץ על הסכין ותיבול חריף ואף להוסיף בצל בשביל הטעם והמרקם.