פריטטת בולגרית, תפוחי אדמה ומנגולד
קבלו רעיון לארוחת ערב מפנקת במיוחד או בראנץ' מושקע – פריטטה שיש בה מנגולד, תפוחי אדמה ובולגרית

המרכיבים ל 4:
- 2-3 כפות שמיר
- מלח, פלפל
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 1 חבילת מנגולד (10-12 עלים), קוצצים את החלק הלבן לחוד והחלק הירוק לחוד
- 6 ביצים
- 200 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
- 2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים קלופים או 6 תפוחי אדמה מיני מבושלים, פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד שקיפות. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים 2-3 דקות נוספות עד שהוא מתרכך. מוסיפים את החלק הירוק ומטגנים 2-3 דקות עד שהוא מתרכך. מסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים בצל ומנגולד ואת יתר המרכיבים ומערבבים.
-
03.
מחממים 2 כפות שמן במחבת ויוצקים את התערובת. מכסים במעסה ומטגנים על להבה בינונית כ 3-4 דקות עד שהתחתית מזהיבה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כ 3 דקות עד ששולי הפריטטה עשויים. מסירים את המכסה, מכסים את המחבת בצלחת גדולה או מגש והופכים את הפריטטה. בעזרת תרוד מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת כך שצידה השני מתטגן. מכסים במכסה ומטגנים עוד כ 4 דקות עד שהצד השני מזהיב והפריטטה עשויה גם במרכזה. חותכים למשולשים ומגישים.
טיימר מופעל