בייגלה כרובית ללא גלוטן
מתכון קל וטעים שיכבוש גם את הילדים
המרכיבים ל6:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית "סנפרוסט"
- 200 גרם פתיתי גבינת עמק "תנובה"
- 2 ביצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לקישוט מעל – שומשום, קצח או פרג שלם.
הוראות הכנה:
-
01.
מוציאים מהמקפיא את פירורי הכרובית ומעבירים להפשרה במיקרו לעשרים שניות.
-
02.
מעבירים למגבת מטבח את כל פירורי הכרובית וסוחטים היטב את כל המים. אבל היטב! שלא יישארו מים בכרובית.
-
03.
מעבירים לקערה את פרורי הכרובית. מוסיפים גבינת עמק.
-
04.
בקערית קטנה שוברים את הביצים ומקשקשים. שומרים בצד מעט מבלילת הביצים (ככף) שתשמש לנו בסוף ההכנה ולפני האפייה למריחה על הבייגלה. מוסיפים לקערת הכרובית את הביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים עיסה אחידה. אם העיסה נראית לכם לא מספיק מוצקה, אל תדאגו, בזמן האפייה הגבינה הצהובה תעשה את העבודה ותקשה את הבייגלה.
-
05.
מצפים תבנית בנייר אפייה, יוצרים לביבות ומשטחים אותם על תבנית האפיה. עם כף מעץ או אצבע יוצרים חור באמצע.על הבייגלים מברישים ביצה טרופה (ששמרנו ממקודם) ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג שלם.
-
06.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כ-40 דקות. לפני ההגשה מצננים היטב.
טיימר מופעל