מתכון מנצח לקדירת ירקות שורש עם קציצות טופו ועדשים | השף הלבן

קדירת ירקות שורש עם קציצות טופו ועדשים

תבשיל טבעוני ביתי חם ועשיר של ירקות שורש וקציצות טופו ברוטב חמצמץ ואפילו ללא גלוטן!

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדירת ירקות שורש עם קציצות טופו ועדשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6-8:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 1 ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות
  • 2 גזרים קלופים פרוסים
  • 2 ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לרבעים
  • 3-4 תפוחי אדמה קטנים חצויים או חתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח פלפל
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 לימון - קליפה מגוררת+1/4 כוס מיץ
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
לקציצות:
  • 1 בצל קטן קלוף
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו ALTERNATIVE טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1/2 כוס עדשים סנפרוסט
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/4-1/2 כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הקציצות: שמים את מרכיבי הקציצות למעט המים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד קבלת תערובת קצוצה דק דק. מוסיפים 1/4 כוס מים ומעבדים עיבוד קצר. בודקים אם אפדר ליצור מהתערובת קציצה. אם היא יבשה או פירורית מידי מוסיפים עוד 1/4 כוס מים. מכסים ושמים במקרר לחצי שעה. בנתיים מכינים את התבשיל.

  • 02.

    מחממים שמן ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים ארטישוק, תפוח אדמה ושום ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל, כמון ורורבום ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה. מוסיפים מים רותחים כמעט עד כיסוי הירקות, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהירקות רכים וחלק מהנוזלים מתאדים. מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון וכוסברה ומבשלים שתי דקות נוספת בסיר גלוי.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים בידיים קציצות בגודל כדור פינג פונג (אפשר קטנות יותר או גדולות יותר -איך שאוהבים) ומטגנים משני הצדדים 2-3 דקות עד השחמה. מגישים בצלחת עמוקה - יוצקים על הקציצות מנוזלי התבשיל ומגישים לצידן את ירקות השורש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)