עוגת בטטה-תפוז עם ציפוי תפוזים בסירופ | השף הלבן

עוגת בטטה-תפוז עם ציפוי תפוזים בסירופ

עוגה רכה ומלאת טעמים חמים שאף אחד לא יאמין שמסתתרת בה בטטה. חוץ ממתיקות מעודנת הבטטה מעניקה לעוגה רכות ועסיסיות.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת בטטה-תפוז עם ציפוי תפוזים בסירופ
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

  • 1 בטטה בינונית
  • 100 גרם חמאה תנובה, בטמפרטורת החדר
  • ‭2/3‬ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת ‭1-מ‬ תפוז
  • ‭1/2‬ גביע שמנת חמוצה תנובה
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח תופח
  • ‭1/2‬ כפית מלח
לציפוי:
  • 1 תפוז נקי, חצוי
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הבטטה על קליפתה עד שהיא רכה‬. קולפים ומועכים במזלג. מודדים 1 כוס מחית (אם נותרה מחית מצרפים למרק או לחביתה). מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    שמים בקערה את החמאה והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, קליפת התפוז והשמנת החמוצה וטורפים. מוסיפים את כוס מחית הבטטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. בוזקים על דפנות העוגה אבקת סוכר.

  • 04.

    פורסים חצי תפוז לפרוסות דקות וחותכים את הפרוסות לרבעים. שמים בסיר עם המים והסוכר וסוחטים לסיר את מחצית התפוז השניה. מבשלים כ 7-8 דקת עד שהרוטב הצטמצם הסמיך מעט והתפוז רך. מניחים תפוזים וסירופ על העוגה המצוננת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)