מאפינס מלוח עם תרד ופטה | השף הלבן

מאפינס מלוח עם תרד ופטה

מאפינס מעולים שהם מיני ארוחה. נפלאים לבראנץ' מפנק או לארוחה קלה מחוץ לבית.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס מלוח עם תרד ופטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קלוף קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 300-400 גרם תרד טרי נקי או תרד סנפרוסט מופשר ומסונן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל לבן
  • 100 גרם חמאה "תנובה" רכה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים תנובה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו טרי או מיובש קצוץ
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 150 גרם פטה עיזים 16% פיראוס, מפוררת
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות, מוסיפים תרד ומטגנים עד שהוא רך ונוזליו התאדו. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מצננים.

  • 02.

    שמים במעבד מזון (או טורפים ידנית) חמאה, ביצים, יוגורט, מלח ואורגנו ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה לא יותר. מוסיפים פטה ותרד ומערבבים ידנית בעדינות עד שהם מתפזרים בעיסה.

  • 03.

    מחלקים את העיסה בין תבניות מאפינס משומנות ואופים בתנור שחומם ל 180 כ 25 דקות עד שקיסם הננעץ במאפין יוצא נקי ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)