תבשיל טופו, תרד ועגבניות טבעוני על פיתה קלויה עם טחינה
ארוחה טבעונית מהירה הכנה ומלאה בדברים טובים המוגשת על מצע פיתה

המרכיבים ל 4:
- 3 כפות שמן זית
- 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם פיקנטי או טבעי "סויה תנובה", חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מר
- 4 שיני שום
- 1/2 שקית (400 גרם) תרד סנפרוסט
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- קורט אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
- 4 עגבניות קצוצות
- 2 פיתות חצויות
- 3 כפות טחינה
- 2 כפות מיץ לימון
- מים לפי הצורך
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערית את מרכיבי הרוטב עד שאחיד. מחממים כף שמן זית במחבת ומשחימים את קוביות הטופו כדקה מכל צד. מוציאים לצלחת.
-
02.
מוסיפים למחבת כף שמן נוספת ואת השום ומטגנים חצי דקה. בטרם השום מתחיל להשחים מוסיפים את התרד ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה תבלינים ועגבניות ומטגנים 2 דקות. מוסיפים כ 1/4 כוס מנוזלי סינון התרד, מכסים ומבשלים 5 דקות (אם צריך מוסיפים עוד קצת נוזלים). טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
03.
מברישים את הפיתות בשמן זית וקולים בטוסטר או על פלנצ'ה חמה. להרכבת המנה מניחים בכל צלחת חצי פיתה קלויה, עליה עורמים 1/4 מתבשיל התרד-עגבניות, ו- 1/4 מהטופו. מזלפים רוטב טחינה ומגישים