קדרת פסטה, ירקות וגבינה | השף הלבן

קדרת פסטה, ירקות וגבינה

ארוחה מלאה בקדרה אחת: ירקות, פסטה, שמנת וגבינות. תענוג.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדרת פסטה, ירקות וגבינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 2-3:

  • 100 גרם בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
  • 75 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 כפות חלב "תנובה"
  • ½ כפית קליפת לימון מגוררת
  • פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים ופרוסים
  • 350 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 1.5 ס"מ
  • מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט פפריקה חריפה
  • ½ כפית סוכר
  • 2 כפיות חומץ יין לבן
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2-½2 כוסות מים רותחים (625-500 מ"ל)
  • 200 גרם פסטה גדולה (סקונצ'יגלי, קונכיות גדולות)
  • ריחן קצוץ לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה מועכים יחד גבינה בולגרית, חצי מכמות הפרמזן, חלב, קליפת לימון וקורט נדיב של פלפל שחור. שומרים את התערובת במקרר.

  • 02.

    מחממים את השמן בסוטאז שמתאים גם לתנור (קוטר 26-24 ס"מ). מוסיפים את הבצל ואת הדלעת, מתבלים בחצי כפית מלח ומטגנים תוך ערבוב במשך 10 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים שום, קורט נדיב של פפריקה, סוכר וחומץ, ומערבבים כדקה. מוסיפים שמנת ו־2 כוסות מים רותחים (מהקומקום) ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים את הפסטה לסוטאז ומערבבים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית גבוהה במשך 15 דקות או עד שהפסטה מתרככת והרוטב מסמיך. מערבבים בעדינות לעיתים תכופות. אם התערובת נראית יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים במהלך הבישול.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 04.

    מחממים את הגריל של התנור. מסירים את הסוטאז מהאש. זורים את פתיתי הפרמזן הנותרים על תבשיל הפסטה, ומפזרים כפיות מלאות מתערובת הגבינות. קולים תחת הגריל החם עד שהגבינות נמסות ומתחילות להופיע נקודות שחומות. מגישים חם, זרוי בריחן טרי קצוץ גס.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.