פאי סינייה כרובית | השף הלבן

פאי סינייה כרובית

מנה מהטבח הערבי המשודרגת הפעם עם פתיתי כרובית

מאת: נוף אסמעיל
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי סינייה כרובית
צילום: נוף אסמעיל

המרכיבים ל 6:

לתחתית הפאי:
  • 1 שקית (800 גרם) של פתיתי כרובית "סנפרוסט"
  • חצי כוס קמח
  • בצל גדול קצוץ ומטוגן
  • ביצה אחת
  • מלח ופלפל
  • קורט כמון
לשכבת הכופתא:
  • 500 גרם בשר טחון (עגל או טלה) "אדום אדום"
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל מגורר גס
  • מלח ופלפל
  • חצי כפית בהרט
לשכבת הטחינה:
  • חצי כוס טחינה
  • מיץ מלימון וחצי
  • חצי כוס מים
  • מלח
לקישוט:
  • עגבניות שרי פרוסות
  • צנוברים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את פתיתי הכרובית במסננת ומפשירים אותם לגמרי.

  • 02.

    סוחטים עודפי נוזלים ומוסיפים פנימה את הבצל המטוגן, הקמח, הביצה והתבלינים ולשים לבצק אחיד.

  • 03.

    משמנים תבנית פאי קוטר 24 ומרפדים אותה בכרובית, מכניסים את הקלתית לאפייה בחום 250 מעלות למשך עשר דקות.

  • 04.

    בינתיים לשים את הבשר יחד עם כל המרכיבים ומניחים אותו בשכבה אחידה על פני קלתית הכרובית.

  • 05.

    מחזירים לתנור לאפייה נוספת של עשר דקות. בינתיים מכינים את הטחינה על ידי טריפה של המרכיבים יחדיו לקבלת טחינה סמיכה.

  • 06.

    מוציאים מהתנור ומעבירים אותו לפונקציית גריל, שופכים את הטחינה מעל לבשר ומסדרים את פרוסות העגבניות והצנוברים.

  • 07.

    מחזירים לתנור לכמה דקות עד שהטחינה משחימה מעט ומתייצבת.

  • 08.

    מומלץ לא לפרוס מיד אלא להמתין כחצי שעה ואז לפרוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.