סירות בטטה של אולגה טוכשר
מנה טבעונית, צבעונית וטעימה במיוחד

המרכיבים ל 4-8:
- 4 בטטות בינוניות, שטופות וחצויות לאורך
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי סנפרוסט
- 1/2 רימון, מפורק לזרעים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כפית כמון (אופציונלי)
- 1 כף שמרי בירה (אופציונלי)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מסדרים את חצאי הבטטות על גבי התבנית, משמנים קלות מלמעלה ואופים כ-20 דקות, או עד שהן מתרככות. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
03.
חולטים את פתיתי הברוקולי במים פושרים, מסננים היטב וסוחטים את עודפי הנוזלים.
-
04.
בעזרת כפית או כף מרוקנים את החלק המרכזי של הבטטות, די קרוב לשוליים, ליצירת מעין סירות. מעבירים את "בשר" הבטטות לקערה ומועכים בעזרת מזלג.
-
05.
מוסיפים לקערה את פתיתי הברוקולי, זרעי הרימון והתבלינים ומערבבים היטב.
-
06.
ממלאים את הסירות בנדיבות בתערובת הבטטה והברוקולי. מגישים לצד טחינה. שומרים במקרר.הערות:באותה הדרך ניתן למלא ירקות נוספים / אחרים: תפוחי אדמה, חצילים, דלעת ערמונים, דלורית ואפילו פטריות גדולות.תתבלו את תערובת הירקות בהתאם הטעם האישי