סירות בטטה של אולגה טוכשר | השף הלבן

סירות בטטה של אולגה טוכשר

מנה טבעונית, צבעונית וטעימה במיוחד

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סירות בטטה של אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 4-8:

  • 4 בטטות בינוניות, שטופות וחצויות לאורך
  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי סנפרוסט
  • 1/2 רימון, מפורק לזרעים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כפית כמון (אופציונלי)
  • 1 כף שמרי בירה (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מסדרים את חצאי הבטטות על גבי התבנית, משמנים קלות מלמעלה ואופים כ-20 דקות, או עד שהן מתרככות. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    חולטים את פתיתי הברוקולי במים פושרים, מסננים היטב וסוחטים את עודפי הנוזלים.

  • 04.

    בעזרת כפית או כף מרוקנים את החלק המרכזי של הבטטות, די קרוב לשוליים, ליצירת מעין סירות. מעבירים את "בשר" הבטטות לקערה ומועכים בעזרת מזלג.

  • 05.

    מוסיפים לקערה את פתיתי הברוקולי, זרעי הרימון והתבלינים ומערבבים היטב.

  • 06.

    ממלאים את הסירות בנדיבות בתערובת הבטטה והברוקולי. מגישים לצד טחינה. שומרים במקרר.הערות:באותה הדרך ניתן למלא ירקות נוספים / אחרים: תפוחי אדמה, חצילים, דלעת ערמונים, דלורית ואפילו פטריות גדולות.תתבלו את תערובת הירקות בהתאם הטעם האישי

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.