פריטטה קבנוס וירקות צלויים | השף הלבן

פריטטה קבנוס וירקות צלויים

שדרגו את ארוחת הערב או הצהריים עם פריטטה ספרדית בתוספת דברים טובים

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה קבנוס וירקות צלויים

המרכיבים ל 4-5:

  • 8 ביצי "תנובה"
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כפית מלח
  • קורט פלפל
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת צמחית "השף הלבן"
  • 1 בצל קלוף וקצוץ גס
  • 1 שן שום קלופה ופרוסה דק
  • 1 חבילה קבנוס פיקנטי טירת צבי 120 גרם, פרוס לפרוסות של כחצי ס"מ
  • 1 זוקיני חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות של 1 ס"מ
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל במים וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 בצל ירוק חתוך לקטעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות

  • 02.

    משמנים בכף של שמן זית תבנית אינגליש-קייק באורך 25 ס"מ.

  • 03.

    טורפים את הביצים בעזרת מטרפה יחד עם המלח, הפלפל והשמנת עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    מחממים את שארית שמן הזית במחבת ומטגנים בה את הבצל במשך 2 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום והקבנוס ומקפיצים יחד כדקה.5 .מוסיפים למחבת את הזוקיני, עגבניות השרי, קוביות תפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה במשך שלוש דקות. מכבים את הלהבה, ממתינים 3 דקות ומערבבים את הירקות והקבנוס המטוגנים בבלילת הביצים.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 05.

    יוצקים את בלילת הביצים והקבנוס לתבנית האינגליש- קייק, מעבירים לתנור, ואופים במשך 15 דקות עד שהפריטטה התייצבה וקיבלה צבע שחום- זהוב.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 06.

    מוציאים את הפריטטה מהתנור, מחלצים אותה מהתבנית, פורסים לפרוסות, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.