בורקס תרד
מי יסרב לבורקס חם במילוי תרד?
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- ביצה טרופה
- שומשום שחור ולבן – לבחירה
למילוי:
- 2 כפות שמן
- 200 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים
- 200 גרם גבינת חמד "פיראוס" 16% מפוררת
- 50 גרם פתיתי עמק 28% "תנובה"
- 200 גרם גבינת כנען תנובה
- 1 כף קמח לבן
- פלפל לפי הטעם
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר – לבחירה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190מעלות.
-
02.
מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק-דק ומטגנים קלות במחבת עם שמן.
-
03.
מעבירים את התרד לקערה ומערבבים עם יתר החומרים.
-
04.
על גבי משטח עבודה פותחים את הבצק וחותכים 3 רצועות מלבניות בגודל 8/30 ס"מ.
-
05.
לאורך כל רצועת בצק מניחים כ-1/3 ממלית התרד והגבינות.
-
06.
מקפלים את הבצק היטב מעל המילוי, מגלגלים ומותחים לצדדים, עד שנוצר גליל באורך של כ-50 ס"מ.
-
07.
סוגרים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
08.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-
09.
אופים בחום של 190 מעלות במשך כ-40 דקות עד שהבורקס זהוב. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים