בורקס תרד וגבינות - המתכון האולטימטיבי | השף הלבן

בורקס תרד

מי יסרב לבורקס חם במילוי תרד?

מאת: עורך אתר השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקס תרד

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • ביצה טרופה
  • שומשום שחור ולבן – לבחירה
למילוי:
  • 2 כפות שמן
  • 200 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים
  • 200 גרם גבינת חמד "פיראוס" 16% מפוררת
  • 50 גרם פתיתי עמק 28% "תנובה"
  • 200 גרם גבינת כנען תנובה
  • 1 כף קמח לבן
  • פלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר – לבחירה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190מעלות.

  • 02.

    מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק-דק ומטגנים קלות במחבת עם שמן.

  • 03.

    מעבירים את התרד לקערה ומערבבים עם יתר החומרים.

  • 04.

    על גבי משטח עבודה פותחים את הבצק וחותכים 3 רצועות מלבניות בגודל 8/30 ס"מ.

  • 05.

    לאורך כל רצועת בצק מניחים כ-1/3 ממלית התרד והגבינות.

  • 06.

    מקפלים את הבצק היטב מעל המילוי, מגלגלים ומותחים לצדדים, עד שנוצר גליל באורך של כ-50 ס"מ.

  • 07.

    סוגרים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 08.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

  • 09.

    אופים בחום של 190 מעלות במשך כ-40 דקות עד שהבורקס זהוב. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)