קציצות טופו פיקנטיות טבעוניות בתבשיל דלעת וחומוס (ללא גלוטן)
קציצות נהדרות, נפלאות כמו שהן ישר מהמחבת אך מקבלות שדרוג חגיגי עם תבשיל דלעת וחומוס
המרכיבים ל6:
- 1 בצל קלוף קצוץ דק-דק או מגורר גס
- 1 חבילה טופו "תנובה ALTERNATIVE" פיקנטי (או 1/2 פיקנטי 1/2 טבעי, לפי מידת החריפות האהובה), מסונן היטב מנוזלים, מגורר גס
- תפוח אדמה מבושל מגורר גס
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק-דק
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
- 2 כפות מים
- 4 כפות קמח חומוס
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף חתוך לפלחים
- 700 גרם דלעת קלופה חתוכה גס
- 4 שיני שום קלופות קצוצות
- 1/2 כפית זרעי סלרי כתושים או 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 כפית מחוקה כמון טחון
- 1 כפית מחוקה כורכום
- 1 כפית מחוקה זרעי כוסברה טחונים
- 1 לימון פרסי או קליפת 1 לימון
- מלח פלפל
- 1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
- 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
הוראות הכנה:
-
01.
מעבירים לקערה את כל מרכיבי הקציצות למעט קמח החומוס לקערה ומערבבים. לשים מעט בידיים. מוסיפים קמח חומוס ולשים לעיסה. מאחסנים לבמקרר ל 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים שמן חצי עמוק של כ 2 ס"מ גובה. בעזרת הידיים יוצרים קציצות עגולות ומהודקות בגודל כדור פינג פונג ומטגנים מכל הצדדים עד הזהבה (דקה שתיים מכל צד). מוציאים לצלחת.
-
03.
מכינים את תבשיל הדלעת: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד הזהבה. מוסיפים את הדלעת ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים שום, סלרי, כמון, כורכום וזרעי כוסברה ומטגנים תוך כדי ערבות דקה נוספת.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לימון פרסי או קליפת לימון, מלח, פלפל ומים עד מחצית גובה הדלעת. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 20 דקות עד שהדלעת מתרככת.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה וחומוס, מערבבים ומבשלים מכוסה 5 דקות נוספות. מוסיפים בעדינות את הקציצות. יוצקים עליהן מנוזלי התבשיל, מכסים ומבשלים 10 דקות במהלכן יוצקים על הקציצות שוב מנוזלי התבשיל.
טיימר מופעל