סלט תפוחי אדמה ברוטב קרם פרש וקארי
סלט תפוחי האדמה השגרתי מקבל טוויסט קליל ורענן כשמשתמשים בקרם פרש במקום במיונז. קארי וצ'ילי מתוק מוסיפים פיקנטיות.
המרכיבים ל8:
- 750 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ
- 2 שיני שום קלופות מעוכות קלות
- ½ כף מלח
- 200 גרם לקט אפונה וגזר מוקפאים "סנפרוסט"
- 200 גרם גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט"
- 3 מלפפונים חמוצים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
- ½ כוס עלי כוסברה קצוצים
- ¼ כוס גבעולי עירית קצוצים
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש "השף הלבן"
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- 1 כף אבקת קארי
- 1 כפית גדושה חרדל גרגרים
- קליפה מגוררת מלימון בינוני
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית כורכום
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר בינוני מכסים במים. מוסיפים את שיני השום ו־½ כף מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים בכף מחוררת ומעבירים למסננת (זורקים את השומים). משקיעים את המסננת בקערת מים קרים כדי לעצור את הבישול, מוציאים ומניחים מעל קערה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים למים הרותחים שבסיר את האפונה והגזר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך 3 דקות. מוסיפים את התירס, מערבבים ומעבירים למסננת. משקיעים את המסננת בקערת מים קרים כדי לעצור את הבישול ומניחים לסינון מעל הסיר הריק.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את תפוחי האדמה לקערת הערבוב. מוסיפים את הירקות המסוננים, את המלפפונים החמוצים ואת עשבי התיבול הקצוצים. מערבבים בזהירות.
-
04.
טורפים יחד את כל המצרכים לרוטב הקארי ויוצקים על הסלט. מערבבים בזהירות. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים במקרר בכלי מכוסה עד לשעת ההגשה.