גלידת מוס שוקולד
למה לבחור בין גלידה למוס אם אפשר לקבל את שניהם בכוס אחת? קינוח קפוא (למבוגרים בלבד) שמכינים תוך דקות, שולחים למקפיא ושולפים כשמתחשק.
המרכיבים ל4-6:
- 100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות שבור לקוביות
- 100 גרם ריבת חלב (כ־½ כוס)
- 1 מכל שמנת לקצפת בטעם שוקולד / שמנת מתוקה לקצפת 32% "השף הלבן"
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית קפה נמס מומס ב־1 כף מים חמים
- 3 כפות וויסקי (או וויסקי דבש)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את קוביות השוקולד בקערה חסינת חום, ומכסים אותן במים רותחים מהקומקום. משהים לריכוך.
-
02.
מקציפים יחד בקערה ריבת חלב, שמנת, וניל וקפה מומס - מתחילים במהירות איטית כדי לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה. מגבירים את המהירות ומקציפים לקצפת סמיכה ותפוחה.
-
03.
שופכים את כל המים מקערת השוקולד (משעינים להב סכין כנגד דופן הקערה, כדי להבטיח שקוביות השוקולד לא יחליקו החוצה יחד עם המים). מוסיפים את כל השוקולד לקערת הקצפת, ומקציפים עד שהוא נבלע בתערובת. מוסיפים את הוויסקי תוך כדי הקצפה (האלכוהול תורם לא רק לטעם אלא גם למרקם).
-
04.
מחלקים את התערובת בין 4 או 6 כלים אישיים (בנפח 100 מ"ל לפחות) שמתאימים להקפאה. מסדרים את הכלים בקופסה גדולה או בתבנית עמוקה, מכסים היטב מקפיאים במשך שעתיים לפחות (לקינוח קפוא למחצה). הגלידה נשמרת במקפיא כחודש.טיפ: אפשר להקפיא את הגלידה בכלי אחד גדול, ולהוציא מנות בכף גלידה (במקרה זה כדאי להכפיל כמויות).