סנייה חצילים, עגבניות וטופו
בהשראת המטבח הערבי – מנה מעולה, מלאת טעמים ומזינה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6-8:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום
- 1 חציל חתוך לקוביות
- 3 עגבניות קצוצות
- 1 חבילת טופו תנובה פיקנטי חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס עדשים שחורות או ירוקות סנפרוסט או מבושלות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית בהראט
- מלח, פלפל
- לכיסוי:
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר שמן ומטגנים בצל 4-5 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים שום וחציל ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים עגבניות ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים טופו, עדשים, רסק, בהראט, מלח ופלפל ומבשלים 15 דקות עד שהירקות רכים. אם במהלך הבישול הירקות מתחילים להכרך מוסיפים מעט מים. מעבירים לתבנית משומנת.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים בקערה את מרכיבי הכיסוי ויוצקים על תערובת הטופו.
-
03.
אופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים