צ'ילי קון טופו – מנה טבעונית ומנצחת! | השף הלבן

צ'ילי קון טופו – צ'ילי טבעוני עם טופו

עכשיו גם טבעונים יכולים ליהנות מגרסה מושלמת לצ'ילי

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל4:

  • כוסברה קצוצה
  • אבוקדו (אם יש), חתוך לפלחים
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו פיקנטי תנובה ALTERNATIVE, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 פלפל גמבה אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי חריף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 400 גרם (פחית) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 – 1 כוס מים (תלוי בסמיכות הרוטב שרוצים לקבל)
  • 400 גרם (פחית) שעועית אדומה מבושלת, מסוננת
  • להגשה:
  • אורז לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

        מניחים את בלוק הטופו על מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ומניחים מעל כלי עם משקולת, כדי להתפטר מנוזלים מיותרים. במידת הצורך מחליפים את המגבות. חותכים את הטופו המיובש לקוביות בגודל בערך 5 ס"מ על 5 ס"מ.

  • 02.

        מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הטופו ומזהיבים יחד עם הבצל והשום.

  • 03.

        מוסיפים את הפטריות והפלפל, מערבבים ומטגנים 1-2 דקות, עד שהם מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

        מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

  • 05.

        מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

  • 06.

        מוסיפים את השעועית, מערבבים ומבשלים עוד 5-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 07.

        מגישים על אורז לבן. מפזרים מעל את הכוסברה והצ'ילי, מניחים כמה פלחי אבוקדו וכמה כפות סויה בסגנון גבינה לבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)