לחם חצ'פורי במילוי תפוח אדמה, טופו ועשבי תיבול | השף הלבן

לחם חצ'פורי במילוי תפוח אדמה, טופו ועשבי תיבול

זהירות, זה ממכר! גרסה טבעונית מדהימה לחצ'פורי גרוזיני

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל6:

מרכיבים לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
למלית:
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה עם בזיליקום, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1/2 צרור בצל ירוק, חתוך
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון ולהברשת הלחמים
להגשה:
  • בצל ירוק חתוך/כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

        מנפים את הקמח לקערה, מייצרים במרכז גומחה ומוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח, השמן ו-1/2 מכמות המים. מערבבים בעזרת הידיים. מוסיפים את שארית המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים ללוש עוד כ- 4 דקות. משמנים קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

        מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה גס, אפשר עם גושים קטנים. מפוררים פנימה את הטופו, מוסיפים את הבצל הירוק, הכוסברה ואת התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.

  • 03.

        מחלקים את הבצק והמלית לארבעה חלקים שווים.

  • 04.

        מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי כ-3 מ"מ. מניחים במרכז את המלית וסוגרים את הקצוות מעליה למעין כיס הדוק. מקמחים עוד טיפה את משטח העבודה, הופכים את הכיס עם התפר כלפי מטה ומרדדים שוב לפיתה בקוטר כ- 20 ס"מ. מחוררים בכמה מקומות.

  • 05.

        מחממים היטב מחבת, משמנים קלות ומטגנים כל פיתה כ- 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

        מברישים כל לחם בשמן, מפזרים את הבצל הירוק/הכוסברה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)