קבב אסייתי
ניתן להגיש בליווי סלט רענן כמנה ראשונה או כמנת ילדים משודרגת
בשרי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
- 500 גרם בשר טחון טרי "אדום אדום"
- לשיפודים - 6 ענפי למון גראס טרי (מומלץ), ניתן להשתמש בשיפוד או ללא שיפוד כלל
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות ג'ינג'ר/זנגוויל טרי קצוץ דק
- 1 כפית זרעי כוסברה שלמים
- 1 כפית הל טחון
- 1 כף שמן שומשום (מומלץ)
- 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
- 2 כפות דבש
- 3 כפות רוטב סויה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לאננס:
- 1 אננס גדול טרי (אפשר להחליף בפרי אחר טרי)
- מיץ מלימון אחד גדול
- 3 כפות דבש
- 1 כף שמן שומשום (מומלץ)
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
קולפים את האננס וחותכים באמצע לאורכו. מחלקים כל מחצית לשלושה פלחים ומשרים במרינדה ללילה. (במידת הצורך ניתן להשתמש באננס בקופסא).
-
03.
מערבבים את כל חומרי הקבב לתערובת אחידה ומצננים במקרר כשעה. בעזרת ידיים רטובות, נוטלים חופן מתערובת הבשר ומהדקים סביב לענף הלמון גרס בחלקו התחתון העבה ליצירת קבב.
-
04.
מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות לתוכנית תנור + גריל. מכניסים את פלחי האננס לתנור למשך 5 דקות עד להשחמה (יש להיזהר מחריכת יתר) ומוציאים.
טיימר מופעל
-
05.
מכניסים את שיפודי הקבב לתנור החם למשך 7 דקות (או עד לדרגת ההכנה הרצויה). מוציאים את השיפודים ומגלגלים בבוטנים הטחונים.
טיימר מופעל
-
06.
מניחים את שיפוד הקבב לצד פלח האננס ומגישים. (ניתן להגיש בליווי סלט רענן כמנה ראשונה או כמנת ילדים משודרגת).
הכנת? כאן מדרגים