עוגת משמשים טריים ושקדים | השף הלבן

עוגת משמשים טריים ושקדים

נצלו את עונת המשמשים להכנת העוגה הנהדרת הזו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת משמשים טריים ושקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16:

  • 12 משמשים בשלים בינוניים
  • 1 כוס + 3 כפות סוכר דמררה (סוכר קנים חום בהיר)
  • 4 כפות שקדים מולבנים פרוסים קלויים קלות
  • ⅔1 כוסות (200 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 4 ביצים בינוניות
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמן תירס/חמניות
  • 1 כפית קליפת ליים או לימון מגוררת
  • 1 כף מיץ ליים או לימון סחוט טרי
  • ¼ כוס (25 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • 3 כפות ריבת משמשים מחוממת
גודל תבנית: תבנית מרובעת 22x22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית מרובעת 22x22 ס"מ, מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה ומשמנים גם אותו (אני משמנת בשאריות החמאה שעל הצד הפנימי של עטיפות החמאה). חוצים ומגלענים את המשמשים. זורים 2 כפות סוכר דמררה על תחתית התבנית ומפזרים 2 כפות שקדים פרוסים. מסדרים 16 חצאי משמשים - הצד החתוך כלפי מטה - על תחתית התבנית. קוצצים את חצאי המשמשים הנותרים לחתיכות קטנות ושומרים בצד.

  • 02.

    מנפים את הקמח עם אבקת האפייה. טורפים את הביצים עם תמצית השקדים. מערבלים את החמאה עם השמן ועם הסוכר הנותר במשך 4-3 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הביצים בהדרגה - שליש הכמות בכל פעם יחד עם כף אחת של קמח - ומערבלים היטב. מוסיפים את קליפת הליים ואת מיץ הליים, את הקמח הנותר ואת השקדים הטחוניםומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את המשמשים הקצוצים ומקפלים אותם לתוך התערובת במרית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    משטחים את תערובת העוגה על המשמשים שבתבנית ומחליקים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 70-60 דקות, עד שפני העוגה שחומים־זהובים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 04.

    הופכים את העוגה על מגש, מברישים את חלקה העליון בריבת משמשים מחוממת וזורים את פרוסות השקדים הנותרות. שאריות שומרים במקרר בכלי מכוסה. לפני ההגשה מחממים כמה שניות במיקרוגל כדי להחזיר לפרוסת העוגה את הטעם ואת המרקם הטריים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)