ספאנאקוריזו – אורז עם תרד ובולגרית
דרך מצוינת לחדש את קולקציית מנות האורז שלכם עם תוספת רעננה של תרד, קליפת לימון ופתיתי בולגרית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל2-4:
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 כרישה קצוצה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
- 1 עגבניה מגוררת גס
- 400 גרם תרד קפוא סנפרוסט מופשר
- 1/2 כוס אורז בסמטי שטוף
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מלח, פלפל
- 1 כוס מים רותחים
- להגשה: פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
background:white"
-
02.
מחממים שמן במחבת עמוקה או סיר רחב
-
03.
ומטגנים את הכרישה והבצל ירוק כ 5-7 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים עגבניות ומטגנים
טיימר מופעל
-
04.
1-2 דקות נוספות. מוסיפים תרד ומטגנים 2-3 דקות עד שהוא רך וכהה. מוסיפים אורז,
טיימר מופעל
-
05.
קליפת למון, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים
טיימר מופעל
-
06.
במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ 15 דקות עד שהאורז רך. בוזקים פתיתי בולגרית
טיימר מופעל
-
07.
ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים