פרוטליה - אומלט עם תפוחי אדמה ופתיתי בולגרית | השף הלבן

פרוטליה – אומלט עם תפוחי אדמה ופתיתי בולגרית

הפרוטליה היא בין חביתה לפשטידה שאפשר לאכול חם או קר. מושלמת לארוחת ערב, לארוחת צהריים קלה ולפיקניק.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרוטליה - אומלט עם תפוחי אדמה ופתיתי בולגרית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים
  • 6 ביצים
  • 3 כפות שמנת מתוקה או חלב "תנובה"
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 מיכל (110 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ 1 ס"מ. טורפים בקערה ביצים, חלב או שמנת, פטרוזיליה ו 3/4 מכמות פתיתי הבולגורית, 1/2 כפית מלח ופלפל.

  • 02.

    מחממים תנור ל 190 מעלות. מחממים שמן במחבת ומנמיכים להבה. מניחים בצפיפות שכבת פרוסות תפוח אדמה ובוזקים מעט מלח ופלפל. יוצקים כ 2/3 מבלילת הביצים והגבינה. מניחים עוד שכבת תפוחי אדמה ויוצקים את יתרת הבלילה. בוזקים את יתרת הגבינה. מכסים, מגבירים ללהבה בינונית ומטגנים עוד כ 5 דקות עד שהתחתית מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מעבירים את המחבת לתנור לכ 10 דקות עד שבלילת הביצים מוכנה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)