מתכון לעוגת בננות בקרם גבינה ושוקולד לבן
עוגת בננות ריחנית מועשרת בסילאן תמרים ומצופה בקרם חמאה, גבינה ושוקולד לבן.
המרכיבים ל12-16:
- 2 בננות בינוניות בשלות מאוד (רגע לפני שהן הופכות ל"דבש")
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- ⅓ כוס (80 מ"ל) סילאן תמרים (הסוג הרגיל המומתק)
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית הל טחון
- 2 ביצים גדולות
- ½2 כוסות (315 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- קורט נדיב של מלח
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
- לקרם:
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן מומס (ראו טיפ בסוף המתכון)
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9% "תנובה"
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (לייצוב)
- תלתלי שוקולד לבן לעיטור (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים את הדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בחמאה, ומרפדים את התחתית ואת הדפנות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
קולפים את הבננות, קוצצים אותן לתוך קערת ערבוב ומועכים אותן במזלג. מוסיפים חמאה, סוכר, סילאן, וניל והל, ומערבלים במשך 3-2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים שמנת ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה יבשים ומרכזה קפיצי למגע. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הקרם. מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר ועם הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים היטב. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים את הגבינה בהדרגה - כף גדושה בכל פעם. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים לערבל במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר ל־40-30 דקות עד שהקרם מתקשה מעט והופך נוח למריחה.
טיימר מופעל
-
04.
מחלצים את העוגה מהתבנית, וחותכים אותה לשתי שכבות שוות בעוביין. מורחים קצת פחות מחצי כמות הקרם על השכבה התחתונה, מכסים בשכבה העליונה ומצפים גם אותה בקרם. מעטרים בתלתלי שוקולד לבן. מכסים ושומרים במקרר.טיפ: כדי להמס / לרכך את השוקולד לקרם, שוברים טבלת שוקולד לבן לקוביות, שמים בקערית, מכסים במים חמים מאוד מהקומקום ומשהים 2 דקות. שופכים את המים בזהירות (מניחים להב סכין כנגד שפת הקערה כדי שקוביות השוקולד לא יחליקו החוצה יחד עם המים). מעבירים את השוקולד המרוכך (בלי לבחוש או לערבב) לתערובת החמאה ואבקת הסוכר, ומערבלים לתערובת חלקה.
טיימר מופעל