מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל
מאפה בולגרי מצוין ללא בצק, המשלב את תרד העלים האיכותי של "סנפרוסט", העשיר במינרלים ובוויטמינים ובעיקר בחומצה פולית.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8:
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
- 30 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כוס חלב "תנובה"
- 1 כפית מלח
- 3 כפות קמח
- 200 גרם גבינה בולגרית "פיראוס", מפוררת
- לציפוי:
- 150 גרם גבינת קשקבל "תנובה", מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
- 1 מיכל שמנת חמוצה "תנובה"
- 3 ביצים
- קורט מלח
- לזרייה:
- 1/4 כוס צנוברים
- חופן קצח
גודל תבנית: תבנית אפייה עגולה קוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים חמאה בסיר, ומאדים את התרד המוקפא עם החלב ועם המלח עד שהנוזלים מתאדים (כ-10 דקות). מוסיפים את הקמח, בוחשים 3 דקות ומסירים מהלהבה.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את התרד עם הגבינה הבולגרית ומשטחים בתבנית משומנת.
-
03.
מערבבים את גבינת הקשקבל המגוררת, השמנת, הביצים והמלח ויוצקים לתבנית.
-
04.
אופים בתנור שחומם ל- 180 צ. כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
בוזקים על המאפה את הקצח ואת הצנוברים ואופים 20 דקות נוספות.לגיוון: אפשר לאפות ולהגיש בתבניות אישיות מחרס או מקרמיקה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים