מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל | השף הלבן

מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל

מאפה בולגרי מצוין ללא בצק, המשלב את תרד העלים האיכותי של "סנפרוסט", העשיר במינרלים ובוויטמינים ובעיקר בחומצה פולית.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל

המרכיבים ל6-8:

  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות קמח
  • 200 גרם גבינה בולגרית "פיראוס", מפוררת
  • לציפוי:
  • 150 גרם גבינת קשקבל "תנובה", מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • לזרייה:
  • 1/4 כוס צנוברים
  • חופן קצח
גודל תבנית: תבנית אפייה עגולה קוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        ממיסים חמאה בסיר, ומאדים את התרד המוקפא עם החלב ועם המלח עד שהנוזלים מתאדים (כ-10 דקות). מוסיפים את הקמח, בוחשים 3 דקות ומסירים מהלהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

        מערבבים את התרד עם הגבינה הבולגרית ומשטחים בתבנית משומנת.

  • 03.

        מערבבים את גבינת הקשקבל המגוררת, השמנת, הביצים והמלח ויוצקים לתבנית.

  • 04.

        אופים בתנור שחומם ל- 180 צ. כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

        בוזקים על המאפה את הקצח ואת הצנוברים ואופים 20 דקות נוספות.לגיוון: אפשר לאפות ולהגיש בתבניות אישיות מחרס או מקרמיקה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)