סלט אביבי עם גבינת פטה | השף הלבן

סלט אביבי

סלט צבעוני ומלא בדברים טובים

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אביבי
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 זוקיני ירוקים או צהובים (או אחד מכל סוג) שטופים היטב
  • 1 תפוז או קלמנטינה
  • 1/3 כוס (35 גרם) שקדים פרוסים
  • 4 צנוניות שטופות היטב וחתוכות לפרוסות דקות מאוד
  • 15-10 עלי נענע קטנים
  • 1/2 קופסה (90 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 5% או פטה עזים פיראוס
לרוטב:
  • 3 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים את קצוות הזוקיני וחותכים בקולפן לרצועות דקות. מניחים בקערה.

  • 02.

    קולפים את התפוז (או הקלמנטינה) ומפלטים את הפלחים (לחלופין, פורסים אותם).

  • 03.

    קולים את השקדים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים.

  • 04.

    מניחים את פרוסות הזוקיני בצלחת רחבה. מפזרים את השקדים, פלחי התפוז, פרוסות הצנונית ועלי הנענע. מפוררים מעליהם את הגבינה.

  • 05.

    מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים 4-2 כפות על הסלט.

  • 06.

    מערבבים הכל רק לפני ההגשה.לגיוון: אפשר להחליף את עלי הנענע בעלי כוסברה או בעירית קצוצה.• לסלט משביע וגדול יותר אפשר להוסיף כוס עלי בייבי תרד.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.