קבב בקר וטלה | השף הלבן

קבב בקר וטלה

קבבים עסיסיים מועשרים במעט שומן טלה ובהמון עשבי תיבול. קלים להכנה, מתאימים למנגל או לצלייה במחבת יבשה.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לקבב
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל36 יחידות:

  • 1 ק"ג בשר צלעות בקר טחון "אדום אדום"
  • 100 גרם שומן טלה מחולק ל־4-3 חתיכות
  • כוס דחוסה עלי כוסברה
  • כוס דחוסה עלי פטרוזיליה
  • 2 חופנים של עלי נענע
  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 4 פרוסות לחם מורטבות וסחוטות
  • 2 כפות סילאן תמרים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות גדושות סובין שיבולת שועל (שומר את המיצים בתוך הקבב)
  • תבלינים: מעורב ירושלמי (תערובת קנויה), כמון טחון, פלפל שחור, פפריקה חריפה ומלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הבשר בקערה גדולה. טוחנים יחד במעבד מזון שומן טלה, עשבי תיבול, בצלים, שום, לחם, סילאן, טחינה, חומץ וסובין. מוסיפים את התערובת לבשר. מתבלים ב־2 כפות מעורב ירושלמי, 1 כפית כמון, 1 כפית פלפל שחור ופפריקה חריפה ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב ולשים לתערובת דביקה. צרים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס"מ, ומשטחים כל כדור לעיגול בקוטר 8 ס"מ.

  • 02.

    מרפדים מגש ביריעת ניילון, ומסדרים עליו את הקבבים המוכנים – משאירים רווח קטן בין קבב לקבב. מכסים ביריעת ניילון שנייה ומסדרים עליה שכבה שנייה של קבבים. ממשיכים לסדר שכבות מופרדות בניילון. מכסים ומקפיאים. מעבירים לקופסאות אטומות (שומרים על ההפרדה כדי שאפשר יהיה להוציא מהקופסה את הכמות הרצויה) ושומרים במקפיא.

  • 03.

    מוציאים את הקבבים מהמקפיא לפחות חצי שעה לפני הצלייה, ומניחים להם להתרכך מעט בטמפרטורת החדר (או מעבירים למקרר כמה שעות קודם). צולים על המנגל (רצוי על משטח צלייה) או על הכיריים במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות (אין צורך לשמן את המחבת) במשך 4 דקות מכל צד או עד שהקבבים צלויים היטב.טיפ: קופסה של הקבבים האלה במקפיא (מופרדים זה מזה בדפי ניילון) היא בדיוק מה שאתם צריכים בימים עסוקים - כחצי שעה לפני הארוחה שולפים קבבים במספר הדרוש ומניחים להם להפשיר מעט. מחממים מחבת כבדה (בלי שמן), וצולים את הקבבים במשך 4 דקות מכל צד. 

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)