מאפה אנטיפסטי ומוצרלה | השף הלבן

מאפה אנטיפסטי ומוצרלה

מנה ראשונה מרשימה או מנה עיקרית בארוחה קלה: ירקות קלויים (אם רוצים לקצר הליכים, אפשר להשתמש בירקות קלויים קנויים ממחלקת הסלטים) ומוצרלה על מצע מיני מלוואח.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה אנטיפסטי ומוצרלה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • 4 מיני מלוואח מוקפאים מעדנות
  • 4 פרוסות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 4 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ
  • 2 זוקיני בינוניים (אפשר ירוק וצהוב) פרוסים לפרוסות אלכסוניות בעובי 5 מ"מ
  • מלח
  • 1 פלפל אדום חתוך לרבעים ומנוקה מגרעינים
  • מעט שמן זית
  • 3-2 כפיות חומץ בלסמי
  • 4 כפיות ממרח עגבניות מיובשות

הוראות הכנה:

  • 01.

    זורים מלח על פרוסות החציל ועל פרוסות הזוקיני ומשהים 20 דקות. שוטפים ומייבשים היטב במגבות נייר. משמנים את הפרוסות ואת רבעי הפלפל במעט שמן זית, וקולים על מחבת פסים או תחת הגריל של התנור עד שהירקות משחימים משני צידיהם ומתרככים. מטפטפים על הירקות הקלויים מעט חומץ בלסמי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון, 180 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מערבבים את ממרח העגבניות עם השום הכתוש.

  • 03.

    מסדרים את עלי המלוואח בתבנית, ומברישים את שוליהם במעט שמן זית. מורחים כל מלוואח בכפית של ממרח עגבניות עד למרחק 5 מ"מ מהשוליים. מסדרים את הירקות הקלויים על המלוואח, ואופים במשך 12-10 דקות או עד ששולי המלוואח מקבלים גוון זהוב יפה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור ומכבים את התנור. מניחים פרוסת מוצרלה מקופלת לשניים על כל מלוואח, ומחזירים את התבנית לתנור הכבוי לדקה בערך, עד שהגבינה נמסה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)