סחלב בטעם אגוזי לוז | השף הלבן

סחלב בטעם אגוזי לוז

הודיעו בתחזית על סערה מתקרבת? אפשר להנות מזה – סחלב חם הוא אחד מתענוגות החורף, וזה שלנו טעים במיוחד בזכות משקה החלב בטעם אגוזי לוז.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סחלב בטעם אגוזי לוז
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל2:

  • 2 כוסות (500 מ"ל) משקה חלב בטעם אגוזי לוז תנובה
  • 5 כפות אבקה להכנת סחלב
  • סוכר או ממתיק לפי הטעם (לא הכרחי, גם משקה החלב וגם אבקת הסחלב מכילים סוכר)
  • אגוזי לוז (אילסרים) קלויים קצוצים ופתיתי קוקוס קלוי לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים ½1 כוסות משקה חלב בטעם אגוזי לוז לסיר בעל תחתית כבדה, ומחממים מעל להבה נמוכה - משגיחים על החלב שלא ייחרך או יגלוש.

  • 02.

    בוללים את אבקת הסחלב במשקה החלב הנותר. בוחשים את התערובת לתוך משקה החלב החם, ומערבבים בהתמדה במשך 3-2 דקות מעל להבה בינונית עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה. מסירים מהאש - מי שמעדיף סחלב מתוק יותר יכול להוסיף בשלב זה סוכר או ממתיק ולערבב היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    יוצקים את הסחלב החם לכוסות, מעטרים באגוזים קצוצים ובפתיתי קוקוס קלויים ומגישים מיד.טיפ: הסחלב נפלא גם כקינוח קר. מחלקים את הסחלב החם בין 4 קעריות או גביעי קינוח, מעטרים, מצננים ומקררים. הסחלב מסמיך ומתייצב ומקבל מרקם של פודינג.

הכנת? כאן מדרגים
(0)