שוקי עוף באננס | השף הלבן

שוקי עוף באננס

מנה עיקרית נהדרת בכל ארוחה משפחתית

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שוקי עוף באננס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • מעט שמן לטיגון
  • 2 ק"ג שוקי עוף
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) מיץ אננס 100% טבעי (משומר)
  • 5-4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • ½1 כפות קורנפלור בלולות ב־⅔ כוס מים
  • 300 גרם אננס מוקפא סנפרוסט
לעיטור:
  • 50 גרם פרוסות שקדים מולבנים
  • 1 כפית שמן
  • קורט מלח וקורט פפריקה חריפה
  • רוטב צ'ילי מתוק לזילוף
  • רצועות דקיקות של קליפת לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מעט שמן בסוטאז או בסיר שקוטרו גדול מספיק להכיל את כל השוקיים בשכבה אחת, ומטגנים את שוקי העוף עד שהן מזהיבות יפה מכל עבריהן. מוציאים את שוקי העוף למגש גדול.

  • 02.

    מוסיפים לסוטאז מיץ אננס, רוטב צ'ילי (הכמות תלויה במידת החריפות והמתיקות של המותג בו משתמשים), מיץ לימון, קליפת לימון, רוטב סויה, שום, סוכר ותבלינים. מביאים לרתיחה, ומגרדים את התחתית בכף עץ כדי להמס את מיצי העוף הדבוקים. בוחשים פנימה את הקורנפלור הבלול במים, ומבשלים תוך בחישה עד שהרוטב מסמיך.

  • 03.

    מחזירים את שוקי העוף לסוטאז. מפזרים את חתיכות האננס בין השוקיים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות מעל להבה נמוכה. הופכים את שוקי העוף ומבשלים במשך 30 דקות נוספות. (עד כאן אפשר להכין מראש. מחממים מחדש לפני ההגשה).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מחממים כפית שמן במחבת קטנה, מוסיפים את פרוסות השקדים, מתבלים במעט מלח ובמעט פפריקה חריפה, ומטגנים תוך ערבוב עד שפרוסות השקדים מזהיבות.

  • 05.

    מעבירים את שוקי העוף ואת הרוטב לכלי הגשה, מזלפים עליהן מעט רוטב צ'ילי, זורים את פרוסות השקדים ומעטרים ברצועות דקיקות של קליפת לימון

הכנת? כאן מדרגים
(0)