עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס | השף הלבן

עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס

עוגה יפהפייה במרקם מעודן משובצת דובדבנים ארגמניים. המייפל והקוקוס מדגישים מאוד את טעם החמאה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 10:

  • ½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון
  • 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל טהור
  • 4 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 4 כפות חלב
  • 200 גרם דובדבנים מגולענים (טריים או קפואים)
  • מעט אבקת סוכר לעיטור
גודל תבנית: תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ ב־5 גרם מהחמאה וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה 2 כפות קוקוס. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת אחידה. מוסיפים את המייפל ומערבלים במשך 5-4 דקות נוספות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים 3 כפות חלב ומערבלים ערבול קצר רק עד שהתערובת כמעט אחידה. משלימים את הערבוב במרית.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מורידים רבע מכמות התערובת לקערה שנייה, ומקפלים פנימה 4 כפות קוקוס ואת כף החלב הנותרת.

  • 04.

    מסדרים 12-8 דובדבנים בתחתית התבנית (המספר תלוי בעיצוב התבנית). בעזרת 2 כפות מעבירים חצי מכמות תערובת העוגה הנותרת לתבנית - מניחים בזהירות על הדובדבנים כדי לא להזיז אותם ממקומם. מכסים בתערובת הקוקוס. זורים את הקוקוס הנותר ומפזרים את הדובדבנים. מכסים בתערובת העוגה הנותרת.

  • 05.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה משחימים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מצננים לגמרי לפני שהופכים על מגש. מנפים למעלה מעט אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.