פאי גבינה, תמרים ומייפל | השף הלבן

פאי גבינה, תמרים ומייפל

פאי משובח על בסיס בצק פריך מתוק חמאה. הפאי בשיא טעמו ביום האפייה – מצונן אך לא מקורר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי גבינה, תמרים ומייפל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 300 גרם (חצי גליל) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 2 ביצים גדולות
  • 150 גרם תמרים מזן אמרי מגולענים וחתוכים לרבעים לאורכם
  • 340 גרם (½1 גביעים) גבינת שמנת 'נפוליאון' 25%, "תנובה"
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 6 כפות סירופ מייפל 100% טבעי
גודל תבנית: תבנית פאי מלבנית 20x25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים קלות תבנית פאי מלבנית בעלת תחתית מתפרקת 20x25 ס"מ. מרדדים את עלה הבצק למלבן של 25x30 ס"מ בערך. מרפדים את תבנית הפאי בעלה הבצק ומניחים לעודפים להשתפל מעבר לדפנות. מכניסים את התבנית למקרר למשך 30 דקות או למקפיא למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מוציאים את התבנית מהמקרר. מגלגלים מערוך על שולי התבנית כדי לחתוך את עודפי הבצק. מהדקים את העודפים לגוש ומגררים אותו על מגררת גסה לתוך תבנית בינונית. מפזרים את הפירורים בתבנית בשכבה אחידה. מהדקים נייר אפייה לקלתית הבצק וממלאים בשעועית יבשה. מניחים את תבנית הפאי במדף האמצעי של התנור ואת תבנית הפירורים במדף שמתחתיה. אופים במשך 7 דקות – עד שהפרורים מזהיבים - ומוציאים את תבנית הפירורים. אופים את קלתית הפאי במשך 8 דקות נוספות. מסירים את הנייר עם השעועית, מנמיכים את חום התנור לקצת נמוך מבינוני (170 מעלות) ואופים במשך 5 דקות נוספות או עד שתחתית הקלתית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מסדרים את רבעי התמרים על תחתית הקלתית. טורפים יחד גבינה, סוכר, מייפל וביצים ויוצקים על התמרים. זורים למעלה את פירורי הבצק האפויים.

  • 04.

    מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-25 דקות עד שמרכז המלית מתייצב. מצננים לטמפרטורת החדר. שאריות שומרים במקרר.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)