נקטרינות צלויות ברוטב קרמל וקרם גבינת שמנת | השף הלבן

נקטרינות צלויות ברוטב קרמל וקרם גבינת שמנת

מנת פתיחה נפלאה! שילוב קיץ נפלא של נקטרינות מקורמלות וגבינת שמנת

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם

המרכיבים ל4:

  • 4 נקטרינות ללא הגלעין וחתוכות לשמיניות
לרוטב קרמל:
  • ½ כוס מים
  • ¼1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
לקרם:
  • 1 גביע גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני
  • 2 כפות דבש
  • ½ כפית תמצית וניל
  • מעט חלב לדילול - לא חובה
להגשה:
  • שקדים שלמים קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • חופן עלי נענע

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת רוטב הקרמל: מניחים את המים, סוכר ומלח במחבת עמוקה מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-6 דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין. מבשלים את הנוזל עד לקרמל בגון ענבר לא כהה מדי ולא בהיר מדי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומנימיכים ללהבה נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי 3 דקות מעבירים לכלי חסין חום, מוסיפים את תמצית הוניל ומצננים לטמפרטורת החדר. הרוטב יישמר במקרר כחודש ימים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    להכנת הנקטרינות: מחממים מחבת פסים מעל להבה בינונית. מניחים את פרוסות הנקטרינה וצולים מספר דקות מכל צד, עד לסימני חריכה. מניחים בצד.

  • 03.

    להכנת הקרם: מערבבים את גבינת השמנת עם הדבש והוניל לקרם במרקם חלק. אם הקרם סמיך מדי מדללים עם מעט חלב.

  • 04.

    מניחים את הנקטרינות הצלויות על צלחת הגשה. יוצקים מעל את רוטב הקרמל, מפזרים את השקדים הקלויים ועלי הנענע. מזליפים מעל את קרם גבינת השמנת ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)