נקטרינות צלויות ברוטב קרמל וקרם גבינת שמנת
מנת פתיחה נפלאה! שילוב קיץ נפלא של נקטרינות מקורמלות וגבינת שמנת
המרכיבים ל4:
- 4 נקטרינות ללא הגלעין וחתוכות לשמיניות
- ½ כוס מים
- ¼1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני
- 2 כפות דבש
- ½ כפית תמצית וניל
- מעט חלב לדילול - לא חובה
- שקדים שלמים קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
- חופן עלי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת רוטב הקרמל: מניחים את המים, סוכר ומלח במחבת עמוקה מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-6 דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין. מבשלים את הנוזל עד לקרמל בגון ענבר לא כהה מדי ולא בהיר מדי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומנימיכים ללהבה נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי 3 דקות מעבירים לכלי חסין חום, מוסיפים את תמצית הוניל ומצננים לטמפרטורת החדר. הרוטב יישמר במקרר כחודש ימים.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת הנקטרינות: מחממים מחבת פסים מעל להבה בינונית. מניחים את פרוסות הנקטרינה וצולים מספר דקות מכל צד, עד לסימני חריכה. מניחים בצד.
-
03.
להכנת הקרם: מערבבים את גבינת השמנת עם הדבש והוניל לקרם במרקם חלק. אם הקרם סמיך מדי מדללים עם מעט חלב.
-
04.
מניחים את הנקטרינות הצלויות על צלחת הגשה. יוצקים מעל את רוטב הקרמל, מפזרים את השקדים הקלויים ועלי הנענע. מזליפים מעל את קרם גבינת השמנת ומגישים מיד.