סלק אפוי עם פרמז'ן, טימין ואגוזי מלך | השף הלבן

סלק אפוי עם פרמזן, טימין ואגוזי מלך

גיוון נפלא ומקורי לתפריט האירוח שלכם או לארוחת הערב המשפחתית

מאת: חנוך שכטר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות

המרכיבים ל6-8:

  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן עלי טימין קצוצים
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • לגיוון: 1 גביע יוגורט
  • 1 שקית (800 גרם) סלק אדום, שלם וקלוף, מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הסלק בסיר עמוק עם מים רותחים כ-10 דקות על להבה גבוהה, מסננים ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מעבירים לקערה את הסלק ומתבלים בבלסמי, שמן זית, מלח, פלפל וחצי מכמות הטימין, מסדרים את הפרוסות בתבנית כשפרוסה נשענת על שכנתה.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם ל-C°180 כרבע שעה, מוציאים ומפזרים את אגוזי המלך, הטימין שנותר והפרמז'ן ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    ניתן להגיש עם יוגורט.

הכנת? כאן מדרגים
(1)