סלק אפוי עם פרמזן, טימין ואגוזי מלך
גיוון נפלא ומקורי לתפריט האירוח שלכם או לארוחת הערב המשפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8:
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- חופן עלי טימין קצוצים
- 100 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- לגיוון: 1 גביע יוגורט
- 1 שקית (800 גרם) סלק אדום, שלם וקלוף, מוקפא "סנפרוסט"
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הסלק בסיר עמוק עם מים רותחים כ-10 דקות על להבה גבוהה, מסננים ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים לקערה את הסלק ומתבלים בבלסמי, שמן זית, מלח, פלפל וחצי מכמות הטימין, מסדרים את הפרוסות בתבנית כשפרוסה נשענת על שכנתה.
-
03.
אופים בתנור שחומם ל-C°180 כרבע שעה, מוציאים ומפזרים את אגוזי המלך, הטימין שנותר והפרמז'ן ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
ניתן להגיש עם יוגורט.
הכנת? כאן מדרגים