קיש עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית | השף הלבן

קיש עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית

מנה נהדרת לימי הקיץ החמים – קיש עגבניות עסיסיות עם גבינה בולגרית ובזיליקום על מצע של בצק פריך.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית
לבצק פריך:
  • 2 כוסות גדושות קמח לבן
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
למלית עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית:
  • 2 כפות שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • 5-6 עגבניות אדומות גדולות, חתוכות לשמיניות
  • עלים מ-2-3 ענפי בזיליקום
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • 100-150 גרם גבינה בולגרית פיראוס 16% שומן, חתוכה לקוביות
לרויאל:
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות קמח
גודל תבנית: תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.

  • 03.

    מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כחצי שעה במקרר.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הקיש.

  • 05.

    דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    בקערה גדולה מערבבים יחד שמן זית, שום, עגבניות חתוכות, בזיליקום, מלח ופלפל עד שכל העגבניות מצופות בתערובת.

  • 07.

    מסדרים את העגבניות בצורה חופפת על גבי הקלתית הקפואה.

  • 08.

    מפזרים מעל את קוביות הגבינה הבולגרית בצורה אחידה.

  • 09.

    בקערה נפרדת טורפים יחד את כל מרכיבי הרויאל ויוצקים על גבי הקלתית בזהירות.

  • 10.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 11.

    אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות או עד שהבצק מזהיב והבלילה מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 12.

    מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים לצד סלט ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.