עוגת שקדים ויוגורט בקלי קלות | השף הלבן

עוגת שקדים ויוגורט בקלי קלות

עוגה בחושה מהירה וטעימה שמכינים בקלי קלות, עם טעם עדין של שקדים ויוגורט עיזים חמצמץ.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שקדים ויוגורט בקלי קלות
  • 3 ביצים גדולות
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 150 מ"ל יוגורט עיזים פיראוס
  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות 1-2 כפות) שמן קנולה או תירס
  • 100 גרם (2/3 כוס) קמח, רצוי מנופה
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לקישוט: אבקת סוכר
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק קטנות (25-27 ס"מ)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים יחד ביצים, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

  • 02.

    מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים יוגורט ושמן. מערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה. מוסיפים לקערת המיקסר ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

  • 04.

    מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות משומנות ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    מצננים לחלוטין (כשעתיים) ומקשטים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(11)