עוגת שקדים ויוגורט בקלי קלות
עוגה בחושה מהירה וטעימה שמכינים בקלי קלות, עם טעם עדין של שקדים ויוגורט עיזים חמצמץ.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
- 3 ביצים גדולות
- 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
- 150 מ"ל יוגורט עיזים פיראוס
- 100 מ"ל (חצי כוס פחות 1-2 כפות) שמן קנולה או תירס
- 100 גרם (2/3 כוס) קמח, רצוי מנופה
- 50 גרם שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)
- 1 כפית אבקת אפייה
- לקישוט: אבקת סוכר
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק קטנות (25-27 ס"מ)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים יחד ביצים, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
-
02.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים יוגורט ושמן. מערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה. מוסיפים לקערת המיקסר ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
-
04.
מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות משומנות ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
05.
מצננים לחלוטין (כשעתיים) ומקשטים באבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים