סלט קינואה עם עגבניות ובולגרית
סלט קל, פשוט ומרענן במיוחד שמהווה ארוחה שלמה: קינואה מבושלת עם עגבניות בשלות, פטרוזיליה וקוביות גבינה בולגרית.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4:
לבישול הקינואה:
- 1 כוס קינואה
- כוס וחצי מים
- 1-2 כפות שמן זית
לסלט:
- 1/2 סלסלת עגבניות שרי בשלות
- 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה
- 100-150 גרם גבינה בולגרית 5% שומן מעודנת פיראוס
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית דבש
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים קינואה, מים ושמן זית בתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה.
-
02.
מנמיכים ללהבה נמוכה מאוד, מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות. מכבים את האש ופותחים את המכסה. מניחים לצינון במשך כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים בקערה גדולה.
-
04.
קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים.
-
05.
חותכים את הבולגרית לקוביות גדולות ומוסיפים.
-
06.
בצנצנת קטנה מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לירקות. מערבבים היטב.
-
07.
מוסיפים קינואה, מערבבים היטב ומגישים. קלוריות: 175 למנה | נקודות שומרי משקל: 8
הכנת? כאן מדרגים