סלט קינואה עם עגבניות ובולגרית | השף הלבן

סלט קינואה עם עגבניות ובולגרית

סלט קל, פשוט ומרענן במיוחד שמהווה ארוחה שלמה: קינואה מבושלת עם עגבניות בשלות, פטרוזיליה וקוביות גבינה בולגרית.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קינואה עם עגבניות ובולגרית

המרכיבים ל4:

לבישול הקינואה:
  • 1 כוס קינואה
  • כוס וחצי מים
  • 1-2 כפות שמן זית
לסלט:
  • 1/2 סלסלת עגבניות שרי בשלות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה
  • 100-150 גרם גבינה בולגרית 5% שומן מעודנת פיראוס
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית דבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים קינואה, מים ושמן זית בתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה.

  • 02.

    מנמיכים ללהבה נמוכה מאוד, מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות. מכבים את האש ופותחים את המכסה. מניחים לצינון במשך כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים בקערה גדולה.

  • 04.

    קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים.

  • 05.

    חותכים את הבולגרית לקוביות גדולות ומוסיפים.

  • 06.

    בצנצנת קטנה מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לירקות. מערבבים היטב.

  • 07.

    מוסיפים קינואה, מערבבים היטב ומגישים. קלוריות: 175 למנה | נקודות שומרי משקל: 8 

הכנת? כאן מדרגים
(0)