בורקס תרד עם גבינת חמד
בורקס משפחתי חם ופריך במילוי תערובת גבינות ועלי תרד טריים. סלט קטן ליד – ויש לכם ארוחת ערב נפלאה!

המרכיבים ל 1 בורקס ענק:
- 1 חבילה בצק עלים מרודד מעדנות
 - ביצה טרופה
 - שומשום
 
- 200 גרם עלי תרד שטופים
 - 200 גרם גבינת חמד כפרית 16% תנובה
 - 50 גרם גבינת עמק מגורדת תנובה
 - 200 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
 - 1 כף קמח
 - פלפל לפי הטעם
 - 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל-190 מעלות.
 - 
								02.
								
מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק-דק ומניחים בקערה.
 - 
								03.
								
מפוררים את גבינת החמד ומוסיפים לקערה.
 - 
								04.
								
מוסיפים פנימה גבינת עמק, גבינה לבנה, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
 - 
								05.
								
על גבי משטח עבודה פותחים את הבצק וחותכים לרצועות בגודל 6*24 ס"מ.
 - 
								06.
								
לאורך רצועות הבצק מניחים באופן אחיד כ-2 כפות ממלית התרד והגבינות.
 - 
								07.
								
מקפלים את הבצק היטב מעל המילוי ומגלגלים ומותחים לצדדים, עד שנוצר גליל באורך של כ-42 ס"מ.
 - 
								08.
								
מניחים את הרצועות בצורת שבלול על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממשיכים להגדיל את השבלול עד שימוש בכל הרצועות.
 - 
								09.
								
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
 - 
								10.
								
אופים במשך כ-40 דקות עד שזהוב. מגישים חם.
טיימר מופעל
 
									

