בורקיטס ממולאים גבינת פטה
מה יותר מחמם ומנחם מבורקס פריך ושחום, משופע בהמוני גרגירי שומשום, שיוצא מן התנור?
המרכיבים ללהכנת 12 בורקיטס גדולים:
- 1 חב' (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה מעדנות
- 1 חב' (250 גרם) גבינת פטה פיראוס לפי טעמכם
- 2 ביצים גדולות
- כף חלב
- 6-7 כפות שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מרכיבים פשוטים, הכנה קלה – וגם אתם תוכלו לפנק את חבריכם או בני משפחתכם בבורקיטס חמים וטעימים. שימו לב לכך שיש להפשיר את הבצק במקרר כשש שעות מבעוד מועד.
-
02.
מעבירים את הבצק הקפוא למקרר כשש שעות לפני תחילת ההכנה. עם תום הפשרת הבצק, מקמחים בעדינות משטח עבודה.
-
03.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים שתי תבניות תנור שטוחות, מרופדות בנייר אפייה.
-
04.
במעבד מזון (או בקערה, בעזרת ממעך פירה או מזלג) מרסקים גבינת פטה עם ביצה אחת עד לקבלת עיסה אחידה. שמים בצד.
-
05.
מפרידים את הביצה השנייה, ושמים חלבון בקערית אחת וחלמון בקערית השניה. לחלמון מוסיפים כף חלב.
-
06.
חוצים את הבצק לשני חלקים ומתחילים לרדד את המחצית הראשונה, בעזרת מערוך, דק ככל שניתן. חותכים לריבועים שווים בגודל לערך. במידה ויש ברשותכם אביזר פלסטי ליצירת אמפנדס/קלצונס/בורקיטס, מניחים ריבוע בצק על המכשיר, מניחים כף (ולא יותר, אחרת המלית לא תספיק לכל הבורקיטס), בעזרת מברשת סיליקון מושחים את שולי הבורק (לפי צורת המכשיר) בחלבון. סוגרים, מהדקים ומניחים בעדינות בתבנית המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 4 ס"מ בין בורק לבורק. כשהתבנית מלאה, מושחים כל חצי-סהר (מצדו העליון בלבד) בחלמון מעורבב עם כף חלב, מפזרים שומשום בנדיבות רבה, מכניסים לתנור ואופים במשך 13-16 דקות או עד להשחמה טובה והשחמה קלה-בינונית של בסיסי המאפים. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל