פשטידת פלפלים קלויים, גבינה בולגרית וצנוברים | השף הלבן

פשטידת פלפלים קלויים, גבינה בולגרית וצנוברים – טעים ופשוט 

פשטידה קלת-הכנה וטעימה מאוד, המשלבת בין מתיקות הפלפלים הקלויים, מליחות הגבינה ופריכות הצנוברים. הפשטידה אף משתבחת למחרת הכנתה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פלפלים קלויים, גבינה בולגרית וצנוברים – טעים ופשוט 
  • 4 פלפלים אדומים גדולים
  • 1 פלפל כתום
  • 1 פלפל צהוב
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
  • 200 גרם גבינה בולגרית 16% או 24% פיראוס, מפוררת
  • 150 גרם (כוס וכף) קמח לבן
  • לעיטור: 20-30 גרם (חופן) צנוברים
גודל תבנית: לתבנית בגודל 22X22 ס"מ,

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 02.

    מנקים פלפלים מזרעים וחותכים לרבעים. מסדרים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית וקולים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וקולים עוד 5-6 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.

  • 04.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים 3 ביצים עם יוגורט בעזרת מטרף ידני.

  • 05.

    מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת ופלפלים קלויים ומערבבים במרית.

  • 06.

    מוסיפים קמח ומערבבים במרית עד לקבלת עיסה אחידה. הימנעו מערבוב יתר. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים, מפזרים צנוברים ומכניסים לתנור. אופים במשך 35-37 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 15-20 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:37:00
הכנת? כאן מדרגים
(22)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.